Νέα

Εφαρμογή GS1 DataBar για πρώτη φορά στα Βαλκάνια!

Η τεχνολογία GS1 DataBar σύμμαχος στην ασφάλεια του καταναλωτή

O GS1 Association Greece και η αλυσίδα καταστημάτων COREALIS παρουσίασαν live την εφαρμογή της τεχνολογίας barcode GS1 DataBar, στο χώρο του καταστήματος Corealis στο Μοσχάτο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια.

Το GS1 DataBar είναι μια νέα γενιά συμβόλων barcode που προορίζονται για χρήση στα σημεία λιανικής πώλησης και επιτρέπουν τη σήμανση πολλαπλών πληροφοριών σε ένα μόνο barcode, όπως το βάρος του προϊόντος, την ημερομηνία λήξης, τον αριθμό παρτίδας, τη χώρα προέλευσης, κλπ.

Η χρήση του GS1 DataBar παρέχει λύσεις στα σημερινά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και εξασφαλίζει οφέλη για τον προμηθευτή, το κατάστημα αλλά και τον καταναλωτή, όπως:

• Βελτιωμένες διαδικασίες ιχνηλασιμότητας
• Δυνατότητα εντοπισμού προϊόντων υπό ανάκληση ή με περασμένη ημ/νία λήξης
• Διεθνής ενιαία κωδικοποίηση προϊόντων μεταβλητού βάρους, διευκόλυνση των εξαγωγών
• Αυξημένη ακρίβεια στην αναγνώριση των χύμα προϊόντων, χωρίς να απαιτείται η πληκτρολόγηση εσωτερικού κωδικού
• Αναγνώριση του προμηθευτή, έλεγχος αυθεντικότητας των προϊόντων και δυνατότητα category management για φρέσκα προϊόντα
• Βελτιωμένα ποσοστά αναγνωσιμότητας σε πολύ μικρά σύμβολα, ακρίβεια στις συναλλαγές και μείωση κόστους
• Ασφάλεια και προστασία για τον καταναλωτή, βελτιωμένη αγοραστική εμπειρία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του τύπου, φορείς, επιχειρήσεις συμβούλων και παροχής λύσεων IT, κ.ά. αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον για πρωτοβουλίες που αφορούν νέες τεχνολογίες με απώτερο στόχο την ασφάλεια του καταναλωτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία της νέας συμβολογίας GS1 DataBar στο POS και διαδραστικά να διαπιστώσουν το μεγάλο εύρος πληροφόρησης που παρέχει και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Ο κ. Χρίστος Κοντοβερός, Αντιπρόεδρος της Κοντοβερός ΑΕΒΕ, κατά τον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους, τόνισε: Με αυτήν την Τεχνολογία για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε αναλυτική & πλήρη εικόνα - ανά σημείο πώλησης - των αποθεμάτων «κοντολήξιμων» προϊόντων στις οθόνες των υπολογιστών μας π.χ. του Εμπορικού Διευθυντή, του Διευθυντή Marketing κ.α., όπου με ένα μόνο κλικ, έχουμε πλέον την δυνατότητα να ασκούμε την βέλτιστη διαχείρηση στα προιόντα αυτά, εφαρμόζοντας πλήρη Ιχνηλασιμότητα.

Ο κ. Γιώργος Σαρανταυγάς, Director Standards & Solutions του GS1 Association Greece, αναφέρθηκε στη διεθνή παρουσία του Οργανισμού εδώ και 40 χρόνια αλλά και στην εξέλιξη των προτύπων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών. Απευθύνοντας τις ευχαριστίες του σε όλους τους εμπλεκόμενους που συνεργάστηκαν για την εφαρμογή αυτή, τόνισε σχετικά, ότι η νέα τεχνολογία GS1 DataBar αποτελεί επανάσταση για το λιανεμπόριο, και ειδικότερα για τους τομείς των φρέσκων και κατεψυγμένων προϊόντων αλλά και των έτοιμων γευμάτων, καλώντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αλυσίδας καταστημάτων COREALIS.

Δείτε ακόμη:

  

Photo: (αριστερά προς δεξιά) κ. Χρήστος Κοντοβερός, Αντιπρόεδρος της Κοντοβερός ΑΕΒΕ και κ. Γιώργος Σαρανταυγάς, Director, Standards & Solutions – GS1 Association Greece GS1DatabarEvent2

 Photo 2: στιγμιότυπο από την παρουσίαση

GS1DatabarEvent2

contact rs