Αναζητήστε πληροφορίες προϊόντων μέσω της demo* υπηρεσίας Verified by GS1 στην ιστοσελίδα του GS1.

Ξεκινήστε εδώ!

 

Στη σημερινή τεχνολογική εποχή, προκειμένου να προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά προϊόντος, οδηγούμαστε ως καταναλωτές από τα διαθέσιμα δεδομένα για οποιοδήποτε προϊόν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο μας προσφέρει πολλές επιλογές για κάθε προϊόν από διαφορετικούς προμηθευτές, ή από διαφορετικές χώρες ή ακόμη και σε διαφορετικές τιμές. Μία σημαντική όμως ανησυχία παραμένει σε κάθε συναλλαγή, τόσο για τον πωλητή όσο και για τον αγοραστή – μια που και οι δυο στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν το φυσικό προϊόν στα χέρια τους:

Για τον πωλητή αν ο πελάτης έχει παραγγείλει το προϊόν που πραγματικά θέλει με βάση τις πληροφορίες που του δίνονται και αν τελικά του αποστέλλεται πραγματικά το προϊόν που ζητήθηκε ή θα προκύψουν επιπλέον κόστη επιστροφών και αλλαγών?

Για τον αγοραστή αν παρήγγειλε και τελικά θα παραλάβει το σωστό (μέγεθος, χρώμα, υλικό κ.α.) προϊόν με βάση τις ανάγκες του.

 

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά, έρχεται να δώσει μοναδικά, η πλατφόρμα Verified by GS1.

 

Στην πλατφόρμα αυτή, μπορεί οποιοσδήποτε παραγωγός, χωρίς κόστος, να καταχωρήσει βασικές πληροφορίες για τα προϊόντα του, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν ως κοινή βάση επικοινωνίας μεταξύ του και των εμπόρων που διακινούν τα προϊόντα του ή,

μεταξύ του και των πελατών που προμηθεύονται τα προϊόντα του από το e-shop του ενώ λειτουργεί ως η μοναδική πηγή που μπορεί να απαντήσει σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή, την ερώτηση

 

"Είναι αυτό το προϊόν, αυτό που νομίζω ότι είναι;"

 

Η πλατφόρμα Verified by GS1 δεν σταματάει μόνο σε αυτό: Τροφοδοτούμενη από τους ίδιους τους παραγωγούς και κατασκευαστές των προϊόντων μέσω του παγκόσμιου καταλόγου προϊόντων GS1 Registry**, μπορεί και λειτουργεί ως σημείο επιβεβαίωσης δεδομένων προϊόντων που τηρεί το εμπόριο, φυσικό ή ηλεκτρονικό, στα συστήματά του. Έτσι τα δεδομένα για κάποιο προϊόν είναι σωστά και ενοποιημένα και αποφεύγονται κοστοβόρα λάθη παράδοσης ή τιμολόγησης.

Ταυτόχρονα, ως μοναδική -παγκόσμια- πηγή έγκυρων δεδομένων προϊόντων, θα λειτουργήσει με ευκολία ως ευρετήριο προϊόντων για επικείμενες συνεργασίες, καλύπτοντας την ανάγκη ενίσχυσης κωδικολογίου για τους εμπόρους αλλά και παρουσίασης στην αγορά των προϊόντων τους για τους παραγωγούς/κατασκευαστές.

 

Αναζητήστε πληροφορίες προϊόντων μέσω της demo* υπηρεσίας Verified by GS1 στην ιστοσελίδα του GS1

 

* Η υπηρεσία Verified by GS1 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εφαρμογή σε 39 χώρες και τα στοιχεία των καταχωρημένων προϊόντων είναι ήδη προσβάσιμα στους ενδιαφερόμενους, ενώ στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη το 3ο τρίμηνο του 2022.

** Ήδη, περισσότεροι από 195 εκατομμύρια κωδικοί προϊόντων από όλο τον κόσμο, έχουν καταχωρηθεί στο GS1 Registry, αυξανόμενοι καθημερινά.... 

Εσείς είστε μέσα?

 

Η λύση Verified by GS1 συμβάλει στα παρακάτω:

 • - Αύξηση της εμπιστοσύνης στο εμπορικό σήμα με ποιοτικά δεδομένα και ακριβείς πληροφορίες

 • - Μειωμένος χρόνος και κόστος για τη συλλογή και επαλήθευση δεδομένων

 • - Αυξημένη ικανοποίηση των καταναλωτών και μείωση έως εξάλειψη επιστροφών

 • - Ταχύτερη καταχώριση και συνολική βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών

 • - Ταχύτερος χρόνος διάθεσης στην αγορά 

 • - Αυτοματοποίηση διαδικασιών

 • - Καταπολέμηση των πλαστών και παραποιημένων προϊόντων

 • - Αποτελεσματικότητα για τους ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων και τους λιανοπωλητές

 • - Εμπιστοσύνη για τους καταναλωτές

 • - Αξιόπιστες πληροφορίες για τα προϊόντα

Με τη χρήση της υπηρεσίας Verified by GS1:

Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών σημάτων πιστοποιούν:

 • - το περιεχόμενο των δεδομένων και την ποιότητά τους.

 

Οι εμπορικοί συνεργάτες (ηλεκτρονικό αλλά και φυσικό εμπόριο) επιβεβαιώνουν ότι:

 • - τα προϊόντα τους έχουν έγκυρο κωδικό barcode GTIN

 • - οι πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος για ένα δεδομένο GTIN ταιριάζουν με αυτές που έχει καταχωρήσει ο ιδιοκτήτης του brand.