Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δικαστική δικαίωση του GS1 ASSOCIATION - GREECE μετά τον «πόλεμο λάσπης» που δέχθηκε

Αργυρούπολη, 23 Μαρτίου 2021

Το σωματείο  «GS1 ASSOCIATION – GREECE» ανακοινώνει ότι με αμετάκλητο πλέον βούλευμά του, το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απήλλαξε τη διοίκηση του σωματείου από κάθε κατηγορία περί απάτης καθώς και περί   παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, η οποία της είχε αποδοθεί βάσει ισχυρισμών της εταιρείας «520 BARCODE HELLAS».

Η ως άνω δικαστική αρχή αναγνώρισε ότι το «GS1 ASSOCIATION – GREECE» έχει  το αποκλειστικό δικαίωμα χορήγησης των κωδικών αριθμών GS1 με τα προθέματα 520 και 521 σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, τη στιγμή που μόνο σε αυτό έχει απονεμηθεί το δικαίωμα χρήσης αυτών των προθεμάτων, ως ο μοναδικός φορέας – μέλος του GS1 AISBL και διαχειριστής του συστήματος GS1 στην Ελλάδα.

Επίσης, το Συμβούλιο έκανε δεκτό ότι όταν ένας εθνικός φορέας – μέλος του GS1 AISBL χάσει αυτή την ιδιότητα (όπως συνέβη με την εταιρία «GS1 Ελλάς Α.Ε.» και νυν «520 BARCODE HELLAS», ήδη από το έτος 2008), είναι αυτονόητο ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται το σύστημα GS1 ούτε να αντλεί υπηρεσίες από την διαδικτυακή πλατφόρμα GEPIR, ούτε γενικά να λειτουργεί ως μέλος του GS1 AISBL.

Ο GS1 AISBL (www.gs1.org), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, είναι ένας ουδέτερος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα Διεθνή Πρότυπα για την αποτελεσματική επιχειρηματική επικοινωνία, δηλαδή τα Διεθνή Πρότυπα GS1, όντας ο κεντρικός διαχειριστής του συστήματος GS1 παγκοσμίως, εκπροσωπείται δε σε 115 χώρες μέσω των εθνικών φορέων – μελών του.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ δείτε εδώ : https://www.gs1greece.org/enimerotiko-983 ή επικοινωνήστε με το GS1 Association – Greece στο Τηλ. 210 9904260 ή μέσω mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

contact rs