Νέα

Παρουσία του GS1 στη Γενική Συνέλευση της ΕΒΒΖΕ

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΒΒΖΕ (Ένωση Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος) συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση ο GS1 Association-Greece, και συγκεκριμένα στην ενότητα «Τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις εταιρείες παραγωγής Ζαχαρωδών Προϊόντων», παρουσιάζοντας πώς «Τα πρότυπα GS1 οδηγούν τη νέα ψηφιακή εποχή – Νέα & Εξελίξεις».

Η κ. Ειρήνη Xαρίτου, Senior Executive, Market Development, επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι διπλά επετειακή για τον οργανισμό, μιας και σηματοδοτεί 50 χρόνια από τη δημιουργία του GTIN, του μοναδικού κωδικού που αποτελεί τη βάση του barcode και έκανε δυνατή την απόδοση της μοναδικής ταυτότητας στα προϊόντα, αλλά και 10 χρόνια από την ίδρυση του GS1 Association-Greece.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απαίτηση για πληροφορίες του νέου «δικτυωμένου» καταναλωτή, που επιτάσσει νέους τρόπους επιχειρηματικής δράσης. Τόνισε πως, σε αντίθεση με την κοινή εντύπωση, δεν υπάρχει σήμερα κανένας τρόπος για την επαλήθευση της ταυτότητας ενός προϊόντος κι έτσι τα δεδομένα που τροφοδοτούν το οικοσύστημα πληροφοριών είναι επισφαλή, διακυβεύοντας την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.

Παρουσίασε τη διεθνή λύση Verified by GS1 που δίνει στους λιανοπωλητές τη δυνατότητα επαλήθευσης της ταυτότητας των προϊόντων μέσω μόνο 7 βασικών χαρακτηριστικών του, με αναζήτηση στο GS1 Registry, τη μεγαλύτερη πηγή αξιόπιστων πληροφοριών για τα προϊόντα στον κόσμο. Έκλεισε λέγοντας ότι τα μέλη του GS1 Association-Greece μπορούν ήδη να συμμετέχουν, με απώτερο όφελος τα προϊόντα τους να συστηθούν στην παγκόσμια αγορά, να αυξηθεί η πιστότητα του καταναλωτή στο brand και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η παρουσίαση του GS1 χαιρετήθηκε από τα μέλη της ΕΒΒΖΕ.

CaptureVerbyGs1

contact rs