Νέα

40 Χρόνια Παρουσίας του GS1 στο Παγκόσμιο Εμπόριο

Ο GS1 γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια παρουσίας του στο παγκόσμιο εμπόριο. 40 Χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου GS1 barcode!

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2013. O GS1 Association Greece, ο μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes, γιόρτασε χθες τα 40 χρόνια παρουσίας του GS1 στο παγκόσμιο εμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό, ο GS1 Association Greece ήταν συνδιοργανωτής του Standards Money Conference 2013, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ το ίδιο βράδυ παρέθεσε cocktail σε εκπροσώπους του Τύπου. Ο εορτασμός αυτός σηματοδότησε τη συμπλήρωση 40 ετών, όπου πρωτοπόρες επιχειρήσεις επέλεξαν το «GS1 barcode» ως το μοναδικό πρότυπο αναγνώρισης προϊόντων, και απετέλεσε μια υπενθύμιση των αξιών που προωθεί ο GS1 στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικά προσκεκλημένοι του GS1 στο Συνέδριο ήταν οι κ.κ. Malcolm Bowden, President GS1 Global Solutions και Eric Larsen, Associate Principal Mc Kinsey & Co.

Ο κ. Malcolm Bowden, President GS1 Global Solutions, αναφέρθηκε στο παρελθόν και το παρόν του GS1 μέσα από τη διαδρομή των 40 ετών παρουσίας του στο παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και τα μελλοντικά στρατηγικά πλάνα του Οργανισμού, και δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ένας μοναδικός Οργανισμός που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο και εξυπηρετούμε περισσότερες από 1.000.000 επιχειρήσεις-μέλη, που πραγματοποιούν πάνω από 6 δισεκατομμύρια συναλλαγές την ημέρα σε 150 χώρες. Συνεργαζόμενοι με εμπορικούς, βιομηχανικούς, τεχνολογικούς αλλά και κυβερνητικούς φορείς, κατανοούμε τις επιχειρηματικές τους ανάγκες και τους βοηθούμε να ανταποκριθούν σε αυτές μέσα από την υιοθέτηση και την εφαρμογή των παγκόσμιων προτύπων GS1».

Η κα Μαρία Κόντου, Πρόεδρος του GS1 Association Greece, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο Συνέδριο, τόνισε: «Τα Διεθνή Πρότυπα GS1, αποτελούν την κοινή γλώσσα του παγκόσμιου επιχειρείν. Στόχος μας είναι η υιοθέτησή τους από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και στη χώρα μας, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι σε θέση να απαντούν στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις και απαιτήσεις, χωρίς βέβαια να χάνουν την παραδοσιακή τους ταυτότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία ενός εικονικού supermarket και διαδραστικά να διαπιστώσουν το μεγάλο εύρος πληροφόρησης που παρέχει η νέα συμβολογία GS1 DataBar και τις δυνατότητες που παρέχονται στους καταναλωτές με τη συμβολογία GS1 QR Code, ακόμη και με τη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων. Eντύπωση επίσης προκάλεσε η εφαρμογή της συμβολογίας GS1 DataMatrix σε φαρμακευτικά προϊόντα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης πολλών πληροφοριών σε εξαιρετικά περιορισμένη επιφάνεια και επιτρέπει καινοτόμες διαδικασίες περίθαλψης, όπως το bedside scanning.

Φωτό Μέλη του ΔΣ του GS1 Association Greece με στελέχη του οργανισμού και προσκεκλημένους στο συνέδριο

Photo 40Years

Φωτό Στιγμιότυπο από το panel συζήτησης για Μεταφορές, Logistics & Εξαγωγές

Standards panel

Φωτό κ. Malcolm Bowden, President GS1 Global Solutions & κ. Μαρία Κόντου, Πρόεδρος GS1 Association-Greece

Standards BowdenKontou

 

contact rs