Στη Γενική Συνέλευση της ΕΒΒΖΕ (Ένωση Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος) συμμετείχε έπειτα από πρόσκληση ο GS1 Association-Greece, και συγκεκριμένα στην ενότητα «Τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις εταιρείες παραγωγής Ζαχαρωδών Προϊόντων», παρουσιάζοντας πώς «Τα πρότυπα GS1 οδηγούν τη νέα ψηφιακή εποχή – Νέα & Εξελίξεις».

Η κ. Ειρήνη Xαρίτου, Senior Executive, Market Development, επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι διπλά επετειακή για τον οργανισμό, μιας και σηματοδοτεί 50 χρόνια από τη δημιουργία του GTIN, του μοναδικού κωδικού που αποτελεί τη βάση του barcode και έκανε δυνατή την απόδοση της μοναδικής ταυτότητας στα προϊόντα, αλλά και 10 χρόνια από την ίδρυση του GS1 Association-Greece.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απαίτηση για πληροφορίες του νέου «δικτυωμένου» καταναλωτή, που επιτάσσει νέους τρόπους επιχειρηματικής δράσης. Τόνισε πως, σε αντίθεση με την κοινή εντύπωση, δεν υπάρχει σήμερα κανένας τρόπος για την επαλήθευση της ταυτότητας ενός προϊόντος κι έτσι τα δεδομένα που τροφοδοτούν το οικοσύστημα πληροφοριών είναι επισφαλή, διακυβεύοντας την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.

Παρουσίασε τη διεθνή λύση Verified by GS1 που δίνει στους λιανοπωλητές τη δυνατότητα επαλήθευσης της ταυτότητας των προϊόντων μέσω μόνο 7 βασικών χαρακτηριστικών του, με αναζήτηση στο GS1 Registry, τη μεγαλύτερη πηγή αξιόπιστων πληροφοριών για τα προϊόντα στον κόσμο. Έκλεισε λέγοντας ότι τα μέλη του GS1 Association-Greece μπορούν ήδη να συμμετέχουν, με απώτερο όφελος τα προϊόντα τους να συστηθούν στην παγκόσμια αγορά, να αυξηθεί η πιστότητα του καταναλωτή στο brand και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η παρουσίαση του GS1 χαιρετήθηκε από τα μέλη της ΕΒΒΖΕ.

CaptureVerbyGs1

Στα πλαίσια της συμμετοχής του GS1 Association-Greece στην 8η Διεθνή Έκθεση 2021 «Logistics – Εφοδιαστική Αλυσίδα», εκπρόσωποι του οργανισμού μίλησαν στην εκπομπή Expo News and Conferences του Star Κεντρικής Ελλάδας, και μέσω του σχετικού αφιερώματος ενημέρωσαν για τη συνεισφορά του GS1 στην εφοδιαστική αλυσίδα και πώς τα πρότυπα GS1 οδηγούν τις εξελίξεις στη νέα ψηφιακή εποχή.

O GS1 Association-Greece έδωσε το παρόν στην 8η έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με 10.800 επισκέπτες συνολικά κατά τις τρεις ημέρες λειτουργίας της και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μετά από μία μεγάλη περίοδο αναμονής λόγω της πανδημίας, συναντήσαμε ξανά και συνομιλήσαμε από κοντά με επιχειρήσεις-μέλη μας, συνεργάτες, επαγγελματικούς φίλους από την ευρύτερη αγορά της αλυσίδας εφοδιασμού αλλά και φοιτητές, τους αυριανούς logisticians.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C events, με πάνω από 500 άτομα να τις παρακολουθούν με φυσική παρουσία και αντίστοιχο αριθμό online κοινού να επιλέγει τη Livestreaming μετάδοση.

Στα πλαίσια της ενότητας "Ελληνικό λιμενικό σύστημα: Η επόμενη μέρα", παρουσιάστηκε από τον Δρ. Γιώργο Σαρανταυγά, Director Standards & Solutions, η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού στα λιμάνια αλλά και τα οφέλη του. Δείτε τη σχετική ομιλία.

Παράλληλα, κ. Μάνος Παπαδάκης, Applications Executive Standards & Solutions, μιλώντας στην ενότητα "Ελληνικά Logistics: Οι μελλοντικές προκλήσεις", ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό έργο FENIX, στο οποίο ο GS1 συμβάλλει ενισχύοντας την προτυποποίηση, συνεργαζόμενος με 43 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και οργανισμούς, για την ανάπτυξη ενός διαλειτουργικού δικτύου logistics στη νέα ψηφιακή εποχή. Δείτε τη σχετική ομιλία.

LoRa GS1 MoU

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 το συνέδριο «Export Summit VIII - Awareness: A Key Factor to Success» του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο οποίος πρωτοπόρησε διοργανώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνέδριο σε τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο, το SEVE LiveOn Expo Complex.

GS1 Association-Greece συμμετείχε στο συνέδριο ως χορηγός αλλά και με ομιλία στο Panel 4 - GREEN SUSTAINABILITY AWARENESS, όπου ο κ. Μάνος-Νικόλαος Παπαδάκης, Applications Executive - Standards Solutions Department, επικεντρώθηκε στη σημασία της κυκλικής οικονομίας, που συνιστά πλέον μία διεθνή στρατηγική, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της Ε.Ε. είναι οι μηδενικοί ρύποι και γι’ αυτό προσπαθεί να οδηγήσει τις οικονομίες των κρατών-μελών σε ένα αειφόρο μονοπάτι.

Η LoRa Alliance® και ο GS1 in Europe συνάπτουν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να διερευνήσουν το συνδυασμό των προτύπων GS1 για την Εφοδιαστική Αλυσίδα με το πρότυπο LoRaWAN® 

Το αρχικό πιλοτικό έργο, αξιοποιεί επιτυχώς τα πρότυπα LoRaWAN και RFID για τη μείωση του κόστους συντήρησης και τη βελτίωση της λειτουργικότητας στη σιδηροδρομική βιομηχανία

Φρέμοντ, Καλιφόρνια - 3 Μαρτίου 2021– Η LoRa Alliance®, ο διεθνής σύνδεσμος επιχειρήσεων που υποστηρίζει το ανοικτό πρότυπο LoRaWAN® για τη δικτύωση μέσω internet (IoT-Internet of Things) δικτύων ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LPWANs) και ο GS1 in Europe, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναπτύσσει παγκόσμια πρότυπα για τη αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων καθώς και την ασφάλεια και τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πολλαπλούς τομείς, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία τους να συνεργαστούν για τη διερεύνηση της χρήσης των δικτύων LoRaWAN από τα πρότυπα GS1, για τη διαχείριση δεδομένων. Ο στόχος των δύο οργανισμών είναι να παρέχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και διαλειτουργικότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού και στις διαδικασίες συντήρησής τους, να ενισχύσουν τη διαχείριση αποθεμάτων και να απλοποιήσουν την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων και συναλασσομένων. Η αρχική συνεργασία εξετάζει τις απαιτήσεις της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τομείς.