Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1/4/2019 το TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” με θέμα τις εξαγωγές στην αγορά των ΗΠΑ από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρουσία μελών του Επιμελητηρίου και αρκετών εξαγωγέων προϊόντων στις ΗΠΑ.

Το TradeUSA Workshop “Prepare-Plan-Execute” απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις που στόχος τους είναι η διείσδυση ή/και η επέκτασή τους στην αγορά των ΗΠΑ και σκοπό έχει να προσφέρει συνεχή εκπαίδευση στις επιχειρήσεις, προσφέροντας σε βάθος ανάλυση σε κρίσιμα εμπορικά θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ο GS1 Association Greece ήταν παρών, ενημερώνοντας για τις απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς αναφορικά με την κωδικοποίηση και τη σήμανση των προϊόντων, τις τάσεις τη τεχνολογίας αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς.

Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι προοπτικές για εξαγωγές στις ΗΠΑ είναι άριστες, αρκεί να υπάρχει στρατηγική. Η εξωστρέφεια είναι αναγκαία, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι υπάρχει προσανατολισμός προς τη βελτίωση των προϊόντων,  της συσκευασίας, των καλλιεργητικών πρακτικών, του μάρκετινγκ κλπ. Η επιλογή των καταλληλότερων αντιπροσώπων/διανομέων είναι ιδιαίτερα σημαντική ενώ παράλληλα κρίνεται απαραίτητη η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις εγγράφων και κανονισμών.

Οι συμμετέχοντες του TradeUSA Workshop ενημερώθηκαν σχετικά με:

 • Αμερικανική αγορά και Καταναλωτικές Τάσεις

 • Στρατηγική Marketing

 • Προδιαγραφές Συσκευασίας & η αναγκαία προσαρμογή του προϊόντος

 • Υπηρεσίες ελέγχου και πιστοποίησης ασφάλειας τροφίμων:

 • Aξιολόγηση και επαλήθευση συμμόρφωσης προϊόντων προς εξαγωγή στις ΗΠΑ

 • Σημασία του Barcoding

 

Δείτε τη σχετική κάλυψη από τα τοπικά μέσα:

Στόχος του 3ου Health Innovation Conference, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 2019 στο Divani Caravel, ήταν να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις στο χώρο της υγείας από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του διεθνούς συστήματος προτύπων GS1 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Στα οφέλη, από την εφαρμογή του προτύπου που επιτρέπει στα συστήματα του νοσοκομείου και την εφοδιαστική αλυσίδα να «μιλάνε την ίδια γλώσσα», αναφέρθηκε επιγραμματικά ο Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director, Standards & Solutions, GS1 Association Greece.

Ειδικότερα:

 • μειώθηκε χρόνος σε χειρουργεία
 • μειώθηκε ο χρόνος του προσωπικού σε γραφειοκρατικές διαδικασίες
 • αυξάνοντας το νοσηλευτικό χρόνο
 • βελτιώθηκε η εφοδιαστική αλυσίδα
 • περιορίσθηκε το κόστος
 • βελτιώθηκε η ασφάλεια των ασθενών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον χαιρετίστηκε από τους παρευρισκόμενους η ανακοίνωση αναφορικά με το βραβείο που έλαβε το case study του 401 ΓΣΝΑ, κατά τις εργασίες του GS1 Global Healthcare Conference, στο Άμστερνταμ, προ ημερών.

Υπενθυμίζουμε ότι το 401 ΓΣΝΑ δρα καινοτόμα για τα δεδομένα της χώρας μας, αποφασίζοντας να εφαρμόσει πρώτο τα Διεθνή Πρότυπα GS1 για την κωδικοποίηση, σήμανση, κατηγοριοποίηση και ιχνηλάτηση φαρμάκων και υγειονομικών υλικών καθώς και τα οφέλη  της υιοθέτησης σύγχρονων προτύπων οργάνωσης των εφοδιαστικών αλυσίδων.

Ο κ. Σωτήρης Τσιάφος - ΤσιάραςΣτρατιωτικός Φαρμακοποιός, MSc Logistics & Supply Chain Management, 401 ΓΣΝΑ παρουσίασε το case study και επεκτάθηκε σε ενδιαφέροντα στατιστικά και συμπεράσματα που έχουν πια προκύψει από τη χρήση GS1 barcode scanning.

"Γλιτώσαμε για παράδειγμα, 30.000 ευρώ το 2018 από υλικά που ήταν έτοιμα να λήξουν", ανέφερε. "Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα γνώσης του αναλυτικού κόστους των υλικών ανά είδος επέμβασης. Παράλληλα, οι διαδικασίες γίνονται ταχύτερα από τις νοσηλεύτριες, υπάρχει λιγότερο cross checking μετά το χειρουργείο, ενώ διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Συντελείται, δε, μια αλλαγή κουλτούρας."

3HIC 2

 φωτογραφία: Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director Standards & Solutions, GS1 Association Greece

 

3HIC

φωτογραφία: κ. Σωτήρης Τσιάφος - Τσιάρας, Στρατιωτικός Φαρμακοποιός, MSc Logistics & Supply Chain Management, 401 ΓΣΝΑ

 

 

Βραβείο για το ελληνικό case study κωδικοποίησης, σήμανσης και ιχνηλάτησης των υγειονομικών υλικών μέσω GS1 barcode scanning δόθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η βράβευση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 35ου Global GS1 Healthcare Conference που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Μαρτίου 2019 στο Άμστερνταμ, Ολλανδία. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες υγείας από 50 χώρες με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τις σημερινές βασικές προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών - ψευδεπίγραφα φάρμακα, ιατρικά λάθη και παραποίηση.

Ο GS1 Association Greece έδωσε ηχηρό παρόν με τη συνδρομή του στο project της αναβάθμισης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών του 401 ΓΣΝΑ μέσω του συστήματος αυτοματοποιημένης διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Το case study παρουσίασε  o Αντισυνταγματάρχης Σωτήρης Τσιάφος-Τσιάρας, στρατιωτικός Φαρμακοποιός και Traceability Project Manager στο 401 ΓΣΝΑ,  ο οποίος μίλησε για την πιλοτική εφαρμογή των Διεθνών Πρότυπων GS1 στο νοσοκομείο και εξήγησε τα πολλαπλά οφέλη για την Υπηρεσία.

 

 DSC7410

Αναμνηστική φωτογραφία μετά τη βράβευση, με τον Αντισυνταγματάρχη Σωτήριο Τσιάφο-Τσιάρα να κρατά το βραβείο και στελέχη του 401 ΓΣΝΑ, του GS1 Association-Greece και του GS1 Global.

 

 DSC7428

Αναμνηστική φωτογραφία μετά τη βράβευση, από αριστερά προς δεξιά: κ. Χρήστος Κολιός, Αντιπρόεδρος GS1 Association Greece, Δρ. Γιώργος Σαρανταυγάς, Director Standards & Solutions GS1 Association Greece, Αντισυνταγματάρχης Σωτήριος Τσιάφος-Τσιάρας, στρατιωτικός Φαρμακοποιός & Traceability Project Manager στο 401 ΓΣΝΑ

 

vraveio2

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2018 από τον GS1 Global (Healthcare Provider Advisory Council) το webinar σχετικά με το case study του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), που αφορά την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, μέσω του συστήματος αυτοματοποιημένης διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Νοσκομεία, Φορείς, Πάροχοι Υγείας, Εταιρίες, Logistics Providers κ.ά συνολικά 168 συμμετέχοντες από 41 χώρες, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον Αντισυνταγματάρχη Σωτήρη Τσιάφο-Τσιάρα, στρατιωτικό Φαρμακοποιό και Traceability Project Manager στο 401 ΓΣΝΑ, ο οποίος μίλησε για την πιλοτική εφαρμογή των Διεθνών Πρότυπων GS1 στο νοσοκομείο για την κωδικοποίηση, σήμανση και ιχνηλάτηση των υγειονομικών υλικών μέσω GS1 barcode scanning και τα πολλαπλά οφέλη για την Υπηρεσία.

Κατεβάστε την παρουσίαση

Σας ενημερώνουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 15:30-16:30 θα πραγματοποιηθεί webinar από τον GS1 Global (Healthcare Provider Advisory Council) σχετικά με το case study του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), που αφορά την αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, μέσω του συστήματος αυτοματοποιημένης διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι στρατιωτικοί Φαρμακοποιοί που στελεχώνουν το 401 ΓΣΝΑ,  εφαρμόζουν πιλοτικά τα Διεθνή Πρότυπα GS1 που αφορούν στην κωδικοποίηση, σήμανση και ιχνηλάτηση των υγειονομικών υλικών μέσω GS1 barcode scanning, με πολλαπλά οφέλη για την Υπηρεσία.

Εγγραφείτε για τη δωρέαν παρακολούθηση!