O GS1 Association-Greece έδωσε το παρόν στην 8η έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με 10.800 επισκέπτες συνολικά κατά τις τρεις ημέρες λειτουργίας της και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μετά από μία μεγάλη περίοδο αναμονής λόγω της πανδημίας, συναντήσαμε ξανά και συνομιλήσαμε από κοντά με επιχειρήσεις-μέλη μας, συνεργάτες, επαγγελματικούς φίλους από την ευρύτερη αγορά της αλυσίδας εφοδιασμού αλλά και φοιτητές, τους αυριανούς logisticians.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C events, με πάνω από 500 άτομα να τις παρακολουθούν με φυσική παρουσία και αντίστοιχο αριθμό online κοινού να επιλέγει τη Livestreaming μετάδοση.

Στα πλαίσια της ενότητας "Ελληνικό λιμενικό σύστημα: Η επόμενη μέρα", παρουσιάστηκε από τον Δρ. Γιώργο Σαρανταυγά, Director Standards & Solutions, η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού στα λιμάνια αλλά και τα οφέλη του. Δείτε τη σχετική ομιλία.

Παράλληλα, κ. Μάνος Παπαδάκης, Applications Executive Standards & Solutions, μιλώντας στην ενότητα "Ελληνικά Logistics: Οι μελλοντικές προκλήσεις", ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό έργο FENIX, στο οποίο ο GS1 συμβάλλει ενισχύοντας την προτυποποίηση, συνεργαζόμενος με 43 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και οργανισμούς, για την ανάπτυξη ενός διαλειτουργικού δικτύου logistics στη νέα ψηφιακή εποχή. Δείτε τη σχετική ομιλία.

LoRa GS1 MoU

Πώς τα Πρότυπα GS1 βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού στην Υγεία και υποστηρίζουν την ασφάλεια των ασθενών.

Η Μελέτη Περίπτωσης του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Εφαρμόζοντας τα Διεθνή Πρότυπα GS1 σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, o κ. Σωτήριος Τσιάφος – Τσιάρας, στρατιωτικός φαρμακοποιός, και ο κ. Σαμουήλ Λάππας, στρατιωτικός νοσηλευτής, θα μοιραστούν όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής των διεθνών προτύπων GS1 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το 2019, το νοσοκομείο βραβεύτηκε διεθνώς με το βραβείο "GS1 Healthcare Implementation Case Award" καλύτερης εφαρμογής κωδικοποίησης, σήμανσης και ιχνηλάτησης υγειονομικών υλικών μέσω των GS1 Barcodes.

Η διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 από 2:30μμ μέχρι και 3:30μμ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν πώς:

  • Η χρήση των προτύπων GS1 απλοποιεί την καθημερινότητα του νοσηλευτικού προσωπικού και διασφαλίζει περαιτέρω την ασφάλεια των ασθενών.

  • Η ευαισθητοποίηση, η συμμετοχή και η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού σε νέες τεχνολογίες δημιουργεί την απαραίτητη κουλτούρα για επιτυχημένη διοίκηση αλλαγών.

  • Να υιοθετούν βιώσιμες στρατηγικές για τη χρήση GS1 προτύπων και barcodes στις καθημερινές διεργασίες τους.

  • Να αξιοποιούν τα συνολικά οφέλη της υιοθέτησης των προτύπων GS1 στην αλυσίδα εφοδιασμού και στις κλινικές διαδικασίες του νοσοκομείου.

  • Να εφαρμόζουν βασικές παραμέτρους για πρακτική/λειτουργική χρήση barcodes σε οποιοδήποτε επίπεδο του νοσοκομείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και συμμετοχή είναι δωρεάν.

Εγγραφείτε εδώ

 

HCWebinar

 

Από 1/9/2021 εγκαινιάζεται νέο σύστημα κατηγοριοποίησης της ετήσιας συνδρομής των τακτικών μελών του Σωματείου, έπειτα από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του στις 18/6/2021. Οι νέες κατηγορίες των ετήσιων συνδρομών λαμβάνουν πλέον υπόψη όχι μόνο τον ετήσιο κύκλο εργασιών του μέλους, αλλά και τις υπηρεσίες υποστήριξής του από το Σωματείο βάσει των αναγκών του. 

Δείτε περισσότερα

  • LoRa GS1 MoU

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 το συνέδριο «Export Summit VIII - Awareness: A Key Factor to Success» του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο οποίος πρωτοπόρησε διοργανώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνέδριο σε τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο, το SEVE LiveOn Expo Complex.

GS1 Association-Greece συμμετείχε στο συνέδριο ως χορηγός αλλά και με ομιλία στο Panel 4 - GREEN SUSTAINABILITY AWARENESS, όπου ο κ. Μάνος-Νικόλαος Παπαδάκης, Applications Executive - Standards Solutions Department, επικεντρώθηκε στη σημασία της κυκλικής οικονομίας, που συνιστά πλέον μία διεθνή στρατηγική, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της Ε.Ε. είναι οι μηδενικοί ρύποι και γι’ αυτό προσπαθεί να οδηγήσει τις οικονομίες των κρατών-μελών σε ένα αειφόρο μονοπάτι.

Η LoRa Alliance® και ο GS1 in Europe συνάπτουν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να διερευνήσουν το συνδυασμό των προτύπων GS1 για την Εφοδιαστική Αλυσίδα με το πρότυπο LoRaWAN® 

Το αρχικό πιλοτικό έργο, αξιοποιεί επιτυχώς τα πρότυπα LoRaWAN και RFID για τη μείωση του κόστους συντήρησης και τη βελτίωση της λειτουργικότητας στη σιδηροδρομική βιομηχανία

Φρέμοντ, Καλιφόρνια - 3 Μαρτίου 2021– Η LoRa Alliance®, ο διεθνής σύνδεσμος επιχειρήσεων που υποστηρίζει το ανοικτό πρότυπο LoRaWAN® για τη δικτύωση μέσω internet (IoT-Internet of Things) δικτύων ευρείας περιοχής χαμηλής ισχύος (LPWANs) και ο GS1 in Europe, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναπτύσσει παγκόσμια πρότυπα για τη αποτελεσματικότερη επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων καθώς και την ασφάλεια και τη διαφάνεια της εφοδιαστικής αλυσίδας σε πολλαπλούς τομείς, ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία τους να συνεργαστούν για τη διερεύνηση της χρήσης των δικτύων LoRaWAN από τα πρότυπα GS1, για τη διαχείριση δεδομένων. Ο στόχος των δύο οργανισμών είναι να παρέχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και διαλειτουργικότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού και στις διαδικασίες συντήρησής τους, να ενισχύσουν τη διαχείριση αποθεμάτων και να απλοποιήσουν την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διαφορετικών συστημάτων και συναλασσομένων. Η αρχική συνεργασία εξετάζει τις απαιτήσεις της σιδηροδρομικής βιομηχανίας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τομείς.